Referenssit ja suositukset

Sari on vetänyt mm. johtoryhmän kehittämisprosesseja palvelupuolen koulutusorganisaatioissa, kustannusteollisuudessa, kaupan alalla ja vakuutustoimialalla, esimieskoulutuksia liikennöintialalla ja prosessiteollisuudessa  sekä muutosprosesseja mm. prosessiteollisuudessa ja viestintäteollisuudessa.  Lähes kaikissa vetämissään kehittämishankkeissa Sari on soveltanut voimaantumisteorian perusajatuksia kuten 100 % ihmisarvon kulttuuria ja mahdollistavaa johtamiskulttuuria.

Kommentteja Sarin asiakkailta, joita löytyy sekä kotimaisista että kansainvälisistä konserneista:

  ”Sari on aikaansaava, innostava, energinen, kehittäjä ja uudistaja. Hän on parhaimmillaan toimintaympäristöissä,  joissa haetaan radikaaleja innovaatioita, kyseenalaistetaan olemassa olevia totuuksia, ja etsitään yhdessä uusia ratkaisuja, uusia kehittämispolkuja, uusia tapoja toimia.  Sari on yhteisöllinen ja hänen kehittämisotteensa nojaa yhdessä tekemisen ideaan.”

  ”Uskon, että kaikki se mittava kokemus, joka Sarilla on vastuullisista tehtävistä, johtajuudesta, yrittäjyydestä ja uudistajana toimimisesta palvelee kaikkia asiakkuuksia. Suomessa tarvitaan rohkeaa, aitoa ihmistä, jolla elämää kunnioittavat arvot ovat läsnä arkea ja toimintaa ohjaavana voimana.”

”Tarja on omassa elämässään ja työssään noudattanut Mahatma Gandhin ohjetta “Ole itse se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä”. Hän on itse elävä esimerkki siitä, miten toteuttaa innovatiivisuutta omassa työurassa ja miten viedä sitä työyhteisöihin. Tarjan taidoilla onnistuu muutokseen inspiroiminen ja muutoksen toteuttaminen niin, että samalla työhyvinvointi kohenee.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>